Alla inlägg under mars 2009

Av Emma - 15 mars 2009 18:11

I fredags var jag på privatfest på syrrans jobb. Jag blev inledd i smyg och fick stå en bit bort och öva. Det var jobbigt att inte ha sett sin publik först, men lite spännande också. Jag hade faktiskt stödorden med mig och fick i första akten smygkika på dem en gång, men jag tror inte att någon såg ner på mig för det. Andra akten kom långt senare och var betydligt sämre, men det var åtminstone viss igenkänningshumor i den och den tror jag folk uppskattade. Jag kanske hängde lite för mycket under bältet, men folk får väl sluta skratta åt sånt så lovar jag som komiker att sluta skämta om det. Hehe... Just for the record pratade jag även en del om musik och reklam, som var helt osnuskigt. I promise!


Igår var det lördag. Då hängde jag med syrran. Vi satt och tragglade med the impossible quiz. Den är lite marig, men vi har i alla fall kommit till fråga 80 tror jag det var. Duktigt av oss. Eller lite nördigt kanske...


I morgon är jag också ledig. Himla skönt!


Ha det bra nu allihopa!


Emma

Av Emma - 13 mars 2009 16:33

Ikväll ska jag uppträda på en privat fest. Det känns faktiskt väldigt nervös att komma dit med helt nytt material. Är inte alls nöjd med det egentligen, men å andra sidan känns det alltid så här inför ett gig. Vissa saker är ju ganska bra. Önskar faktiskt att jag kunde hålla mig ovanför bältet och fortfarande vara bra, men det är nog mer något som kommer sen. Just nu är jag inte mogen för det.


Är fruktansvärt trött dessutom. Har ju haft ont i halsen och varit snorig ett tag nu. Dessuom hade jag en del sömnbrist i veckan. Kunde bara inte somna på kvällarna. Högst ovanligt faktiskt. Igår somnade jag säkert vid niotiden. Samuel, den lille goingen, lät mig sova. Jag behövde det kände jag. Jag vaknade rent av vid 5.20 och var utvilad.


Trist att inte vara nöjd med materialet... Ännu värre att vara osäker på det. Bläh... Tycker lite synd om dem som håller i privatfesten som ändå lägger ut för min resa dit. Fast jag har med lite gammalt, som jag ändå är ganska säker på.


Hej svejs



Av Emma - 9 mars 2009 20:38

Jag tycker att jag ser mer avslappnad ut den här gången än förra. Ge mig gärna lite feedback. Det tas tacksamt emot!

Av Emma - 9 mars 2009 06:05

Sist jag skrev var jag nedstämd. Jag kan inte säga att jag är det längre. Det har äntligen börjat vända lite på bostadsmarknaden känns det som. I helgen kom det upp en del annonser och jag verkade ha tur med i alla fall en av dem. Det blir visning i dagarna! Tjoho! Hoppas verkligen att Samuel och jag kan gå samtidigt, så att vi båda får vara med och bestämma. När vi flyttade hit till Täby bodde han i Uppsala, så han fick helt lita på mitt omdöme. Men det blev ju bra! Att ha en bra hyresvärd är A och O tycker jag. Samuel har ju inte de bästa erfarenheterna från sin förra hyresvärd direkt... Det var olösta tvister fram tills ett halvår efter att han flyttat därifrån.


Nu är det snart dags att dra till jobbet. Jag har varit så "på hugget" hela helgen att när det var läggdags igår fattade inte kroppen någonting. Jag vet inte när jag somnade men det var sent. Jag låg i flera timmar och såg ut som att jag sov. Jag brukar göra så, för att det är avkopplande och för att förr eller senare somnar man. En dag att leva sig igenom, sen får jag sova igen!


Ha det bra allesammans!


Hej svejs!





Av Emma - 6 mars 2009 13:06

Vill tröstäta lösgodis och sitta på en bio med min älskling. Jag har så många anledningar att vara glad, men ändå känner jag mig nedstämd. Det här med lägenhetsletandet går sådär. Man blir så matt av det. Dessutom har det hänt massa saker senaste veckan som har gjort min darling ledsen och när han är ledsen är jag det också. Men nu har jag bestämt mig för att förtrollningen är bruten. Den måste vara det. Nu måste det hända något bra. Ödet är skyldig min älskling det! 


En lottovinst? Den perfekta lägenheten? En superbra standupidé? Något... please...


Ironiskt nog sitter det ett stort leende fejs på en flyer som är uppsatt över hela kontoret. Det fejset är mitt! De tog en bild på mig i min reception för ett tag sen och sa att det skulle användas till presentationsmaterial. Det blev en inbjudan till en mässa som verkligen inte fick missas av någon på företaget. Så där sitter jag och ler :). Samme har rätt. Jag är nog fan kändis snart.



kramar på er



Av Emma - 5 mars 2009 15:42

Ja, det är samma sak idag. Har gjort massa saker hela dagen, men jag vet inte riktigt vad. Jag vet att jag har lagt upp massa användare på intranätet och plockat upp en JÄTTELEVERANS från Selecta på mjök och kaffe. 200 kilo vägde den. Nu är det bara en lastpall kvar. Varför är lastpallar så jävla fula? Kan de inte snitsa till dem lite så det blir en aning kul i alla fall?


Och idag kom jag på det. Det är märkligt förresten: jag är för det mesta välplanerande och ute i god tid, men just när det gäller att komma på bra idéer jobbar jag bäst i tidspress. Så idag, två dagar innan syrran fyller 30 kom jag på det! Och först höll det på att inte lösa sig, men sen löste det sig PERFEKT!!! Jag är så nöjd!!! Men jag kan inte skriva vad det är eftersom syrran läser bloggen, men 4 april blir en rolig dag, det kan jag lova. Det är kanske lite sent att fira då, men bättre sent än aldrig right? Och så har hon något att se fram emot. Nu är hon i Barcelona på överraskningsresa hon fick av sambon.


Massa kramar

Av Emma - 4 mars 2009 16:55

Det blev ett bra gig igår. Jag blev nöjd. Klubbägarna blev nöjda. Publiken var nöjd. Men nöjdast av dem alla var Samuel. Om ni inte hängde med där så var det ett rip off på Ferdinand! Jag blev inbjuden igen och ska köra än en gång 14 april. Jag måste nästan hitta på lite nytt nu. Känner mig en aning nervös inför det. Har idéer, men de känns inte så klockrena. Jag tar tacksamt emot övningar man kan göra, tips man kan följa och riktlinjer att hålla sig efter för att bli en bättre ståuppare. Och framför allt för att kunna skriva nytt material på ett bra sätt.


Herregud vad det är mycket att göra på jobbet. Jag springer mest runt som en yr höna och gör en massa saker, men jag tycker ändå inte så mycket känns gjort när dagen är slut. Jag har en "att-göra-lista", men jag känner aldrig att jag hinner beta av den i en vettig ordning. Ordning och struktur är mina mellannamn, men här på jobbet förtjänar jag dem inte alltid. Halva tiden går åt till att fundera ut vad som är högst prioriterat av alla saker jag har att göra. Svisch, har det sagt idag och så är dagen slut. Jag har inte helt hunnit med.


Någon som har en lägenhet att hyra ut förresten? Sambon och jag söker. Här är vår annons.


Puss och kram



Av Emma - 2 mars 2009 19:37

Igår var Thess och jag på Big Ben. Det var trevligt, fast jag var så in i bängen trött och jag kan inte direkt säga att cider och vin gjorde mig piggare. Det gjorde mig nog dum i skallen, för jag skrattade inte så himla mycket när övriga publiken gjorde det, men när en kille sa något om sveriges kranskullor började jag asgarva. Det var ingen som föll in i skrattet utan jag satt där ensam och kluckade av skratt. Jag kan recensera kvällen som: "tillräckligt kul för att jag skulle ha roligt och tillräckligt mellanmjölkig för att jag själv ska våga uppträda på stället i maj".


I morgon är det dags för mitt uppträdande nr 5. Denna gången är det Komikaze på Ego Bar. Lite nervös som vanligt, men manuset är detsamma som finns på youtube. Jag har kört det förut och tycker väl att jag kan det hyffsat.


Idag har jag varit duktig känner jag. Har solat, tvättat, diskat, småplockat och övat inför giget. Snart ska jag äta och därefter tona håret.


Våren får gärna komma snart. Behöver kicken den ger! Äter som en häst och tränar dåligt nuförtiden. Usch för mig!


Massa kramar till er!



Skapa flashcards