Alla inlägg under december 2009

Av Emma - 7 december 2009 06:18

Måndag igen. Det gör faktiskt inte så mycket. Det måste bli måndag för att det ska bli andra dagar, som jag ser fram emot, exempelvis torsdag. Då är det After Work i standuppens tecken. Den ser jag fram emot. Har redan börjat skissa på lite nytt material som jag ska prova på min kollegor. 


Helgen har varit mycket trevlig. I lördags slöade vi mest. Men jag kunde göra det med gott samvete. Jag har nämligen varit ute och sprungit både lördag och söndag morgon, samt träna styrke efteråt. Och ÄNTLIGEN har lite av allt vatten i kroppen försvunnit. Jag har känt mig som en medicinboll i flera veckor. Men nu har jag gått ner 1,5 kg på en vecka.


Igår var jag och Maria (tidigare i bloggen kallad "Majija") på julmarknad i Sigtuna. Det var jättemysigt. Jag köpte ett jul-förkläde och lite polkagriskäppar (som jag ska hänga i granen). Där mötte vi upp en bunt av Marias väninnor. Himla härligt att träffa ett helt gäng av likasinnade julfreaks. 


Ha en bra 7 december!


//Emma

Av Emma - 5 december 2009 07:23

Det blev aldrig fredagkväll känns det som. Jag däckade vid halv tio och min, alltför snälla pojkvän, lät mig sova vidare. Så vaknade jag vid halv sju och hade utan tvekan sovit klart för den här natten. 


Igår handlade jag delar av några julklappar, samt en present till en man på jobbet som går i pension. Känns skönt att vara ute i god tid. Tänkt att jag ska få vara ledig från den 23:e och fram tills efter nyår. När var jag det senast? Det var nog när jag pluggade. Och då hade man inga pengar till att köpa julklappar utan fick låna från någon snäll förälder. Nu är det skillnad. Nu får jag betald semester och det ser dessutom ut som att jag får en dubbel lön dagen före julafton. Jag har nämligen bytt bolag och kommer nu att få lön för innestående månad. Bra va? Jag erbjöd min mor att betala tillbaka hela lånet till henne, men si det gick INTE! De här pengarna skulle in på ett konto och användas den dag Samme och jag vill köpa lägenhet och därmed BASTA. Och säger mamma något så är det så. 


Nu är det två veckor och fem dagar till julafton. Sjukt ju. 


Massa kramar från mig


Av Emma - 4 december 2009 06:17

Igår giggade jag på Tiny Comedy. Fruktansvärt rolig kväll faktiskt. Farsan var där och blev genast en av de mest uppmärksammade i publiken. Han blev LG med hela folket och jag tror inte att någon komiker lät bli att prata med honom. Flera stycken kom fram till mig och sa efteråt att pappa hade förgyllt kvällen. Mathias Heldevik tyckte att han var den ultimata standupåskådaren. 


Mitt eget framträdande gick riktigt bra. Det var ett av mina bättre. En kille i publiken sa något taskigt till mig och jag lyckades hämnas på honom flera gånger från scen. Det var en helskön känsla. Det var en rolig kille. Han blev superhäcklad av komikerna resten av kvällen sen. Jag tror jag fick ett fan i honom :)


Jag har gått upp i vikt. Det syns på vågen, på måttbandet och på filmen pappa gjorde igår. Jag känner det och tänker på det hela tiden. Vill inte gå tillbaka till att väga 78 kilo. Jag hoppas att detta är en övergångsperiod, nu när jag har det jäkligt stressigt och dessutom nyligen har hoppat av LCHF-dieten. Jag tycker fortfarande att det är rätt beslut. Jag har blivit betydligt mindre stressad sedan jag valde att ta bort den tunga stenen. Däremot ska det också tilläggas att magen mår sämre och att jag är hungrig mycket oftare också. Så jag tror fortfarande på LCHF, men det går inte att hålla sig till en diet där man aldrig lyckas få till en god mat.


Dessutom har jag små funderingar på att bli vegetarian igen. Eller fuskvegetarian är väl mer sanningsenligt. Min anledning är inte djurens rätt, som många andra har som argument. Nej, ett av mina är för att jag själv är oerhört dålig på att tillaga kött, så det blir senigt, hårt och broskigt många gånger. Och med fuskvegetarian menar jag att jag kan äta kött på restaurang eller hemma hos pappa, för där har någon kunnig kock tillagat köttet. Fisk och kyckling kan jag äta däremot. Det är vitt, kalorisnålt och blir oftast gott. Men jag har inte bestämt mig än.


Jag ser fram emot torsdag 10/12. Då tror jag det blir en grymt rolig kväll! Då ska vi ha After Work med jobbet och jag håller i styrspakarna. Har tagit dit ett gäng komiker och jag tror det kan bli hur roligt som helst.



Kram hej


Av Emma - 2 december 2009 06:33

Stack till gymmet igår kväll och gick på kampsportspasset. Fick köra mot en tjej som hette Anna. Hon var lång, smal och hade muskler som man kunde göra sig väldigt illa på. Det fick jag lära mig den hårda vägen när vi körde snabba low kicks. Helt plötsligt kickade jag så low att jag sparkade under mitsen och träffade hennes vad. Jag trodde fotryggen skulle gå av. Det var inte enda gången jag klantade mig på passet. När Anna skulle slå raka slag mot en liten mits jag höll upp glömde jag att spänna armen vid ett tillfälle så mitsen gick rakt in i ögat. 


Det kändes bra att få träna riktigt hårt. Har, som tidigare nämnt, inte känt mig så snygg på sistone. Tänker inte ta upp någon ny diet under december. Sämre tid får man leta efter. Planen är att fortsätta att röra mycket på mig i stället.


I morgon är det dags för Tiny Comedy. Farsan och hans Anita kommer till Stockholm för att se mig. Det sätter lite press på materialet. Och så har jag tio minuter tillgodo, vilket jag inte har haft på många månader. Känns lite pirrigt. Jag kan ju inte prata om vad som helst heller när han sitter där.


Massa kramar från mig

Av Emma - 1 december 2009 06:40

Så var det den första december. Det innebär alltså att julkalendern börjar idag. Synd att jag aldrig hinner se den. Den är för sent på morgonen och för tidigt på kvällen för att passa mina tider. Man kan nästan tro att den inte är för vuxna, utan för några mindre typer av människor som går i skola eller nåt sånt.


Igår kväll var jag hemma med Samme. Han hade dragit ut en elakartad visdomstand och behövde tröst och närhet. Och så behövde han flytande föda, så jag köpte fil och glass. Men glass ville han inte äta själv, så då gjorde jag supergoda milkshakes på det, som vi delade på. Det tog inte många minuter innan de 500 kalorierna farit ner, tillsammans med pepparkakor. Iuuuuu, är fett äcklad av mig själv nuförtiden. De där vattenkilona som har satt sig på både haka, höfter och mage gynnar inte mitt självförtroende. Men ikväll tänkte jag hårdträna. Min hållning blir sämre när jag känner mig tjock också. Som om en dålig hållning skulle dölja valkarna... Patetiskt!


I söndags var jag på Work Shop på The Liffey. Det var verkligen givande. Jag har inte möjlighet att gå på söndag igen, men jag ska försöka få till det nästa söndag. Jag har ju tusen saker jag vill/måste göra och en stark tro på att om jag stressar mig själv, gör jag sakerna både mindre grundligt och mindre roliga. Så därför har jag en strikt no stress policy nu i december. Har redan kommit på bra julklappar till nästan alla jag ska handla till. Är bara syrran jag inte riktigt vet ännu och hon är på andra sidan jorden i varma Australien just nu, så hon kan väl inte ens tänka sig att hon kan sakna något för tillfället.


Nu är det dags att göra sig klar för avfärd till jobbet.


Kram hej



Ovido - Quiz & Flashcards