Direktlänk till inlägg 7 juli 2010

Muckarkammen - ett sätt att inovativt jobba mot mål

Av Emma - 7 juli 2010 07:02

Den 25 augusti i år åker vi till Thailand. Det blir första gången jag är så långt hemifrån. Om man inte räknar Turkiet, har jag aldrig varit utanför Europas gränser. Jag har satt upp ett par mål, som jag vill ha avklarade innan detta datum. Det är så lätt att vara taggad över sina mål i några dagar och sedan glömma vad man har lovat. Det är inte möjligt i det här fallet. Den här sitter nämligen uppe ovanför spisen i min kök:


  Detta är min muckarkam slash måltavla. Varje dag river jag en flik från den för att demonstrera att tiden går. Om jag har spenderat mindre än 20 kr den dagen (matkonto ej inräknat) får jag rita ett dollartecken. Om jag har tränat (och då räknas endast träning ombytt till träningskläder) får jag rita en stjärna. Följande mål står på muckarkammen:

1. Jag ska ha minst 16 stjärnor (dvs jag måste ha tränat ombytt minst 2 ggr/v).

2. Jag vill ha minst 38 dollartecken (dvs två av tre dagar får jag max spendera 20 kr/dag)

3. Jag ska ha minskat 2 cm runt buken (det är svårare än ni tror, min kropp älskar sitt fest och klamrar sig fast vid det)

4. Jag ska ha minst 10 000 på fickan i fickpengar när jag åker.


Bilden högst upp till höger föreställer Charlie från Lyxfällan. Han är inspirationskällan till allt detta, så han vakar över mig från spisfläktens yttervägg. Får du en möjlighet att gå på hans föreläsningar/seminarium/utbildningar, så gör det. Ett kvällsseminarium kostar bara 200 spänn. Hans 30-dagarsprogram är gratis :).


Läs gärna min ekonomiblogg på pengakoll.nu (Charlies sida   ) http://emmaostlind.pengakoll.nu/. 


Nu ska jag till mitt arbete och tjäna pengar!


Hej på er!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 24 november 2010 06:30

Hej!   Jag har lämnat den här stackars bloggen i skymundan till förmån för en annan blogg, som jag hänvisar till tills vidare:   http://emmaostlind.pengakoll.nu/   Tack för mig! Emma ...

Av Emma - 27 september 2010 07:16

Jag har blivit fondsparare/vuxen. Ja, det måste ju vara synonymt med varandra: fondsparare och vuxen. Syrran visade mig igår, så från och med nu sätter jag in 200 kr/mån på en fond det såg ut att ha gått ganska bra för. Äntligen börjar ekonomin se lo...

Av Emma - 19 augusti 2010 06:58

Sex dagar kvar. Pengarna är växlade. Åksjuketabletterna är inköpta. Väderleksrapporten är inspanad (såg inte så solig ut). Biljetten är utskriven. Jag har kikat på säkert 4000 bilder från Thailand. Nytt pass är införskaffat. Taxin till Arlanda är bes...

Av Emma - 12 augusti 2010 06:43

Igår testade jag att klara mitt mål igen. Jag klarade 2000 meter på 10:22 utan pauser. Första gången jag gjorde detta för 2 månader sen fick jag 10:20 utan pauser. Hejja mig! Hur som helst är låren och rumpan betydligt mer muskulösa än då. Det är det...

Av Emma - 11 augusti 2010 06:52

Igår joggade jag en liten kortsväng. Den var så kort att jag fick dåligt samvete. Så jag ställde mig och gjorde utfall i vardagsrummet i stället. För något år sedan kunde jag inte göra utfall. När jag lärde mig göra dem, räckte det gott och väl med f...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se