Direktlänk till inlägg 9 augusti 2010

Två av tre mål har nåtts - 16 dagar till deadline!

Av Emma - 9 augusti 2010 07:13

16 dagar till avfärd mot Thailand. 16 dagar till deadline.


Idag hade jag min tredje invägning och mätning. Vikten står envist stilla, men bukmåttet har nu minskat med exakt två centimeter. Så de två mål som stod på min måltavla från början är nu uppnådda: att ha 10 000 i fickan när jag åker till Thailand och att minska två centimeter runt buken.


Nu har jag två veckor på mig att klara 2000 m på 10 minuter. Skulle jag inte klara det, skulle jag vara nöjd ändå. Jag klarade 9:45 i går morse, men med två pauser. Mitt bästa innan dess var 9:47 med tre pauser, så det går åt rätt håll. Och jag är ingen Usain Bolt. Jag är Emma. Emma, som alltid har varit en av de tre tjockaste i klassen, sämst i gympa, blev flåsig av att hämta posten i hallen och gick in på ett riktigt gym för första gången vid 20 års ålder. Och JAG klarade att springa två kilometer på 9:45, om än med två pausar för att hämta andan och samla kraft inför nästa varv. Min "bekväma joggingtakt" ligger på dryga 8 km/h och för att klara målet måste jag hålla 12 km/h. Så oavsett vad mer vana joggare har att säga om saken är jag JÄTTENÖJD med mitt resultat!


Jag har levt en försiktig helg. Jag har övervägt varenda inköp och inte gått över budgeten något alls. Jag har träffat vänner för att gå på promenad och jag har bjudit hem en vän på kaffe och middag. Jag har tränat fredag, lördag och söndag samt suttit hemma och haft Lyxfällan-maraton. Nu är det bara ett avsnitt i första säsongen som jag inte har sett. Jag lär och begrundar. I vissa fall får jag inga medkänslor alls för personen programmet handlar om, men desto oftare sitter jag med tårar i ögonen i slutet av programmet. Jag tittade inte på Lyxfällan när det gick på TV eftersom det inte var några vänner som var intresserade av att se programmet. Men nu har jag tagit igen. Jag förstår inte vad det är de INTE tyckte om med programmet. I love it! Charlie och Mathias visualiserar hushållsekonomin som ingen annan har gjort och gör den tydlig, till och med för en ekonomisk idiot som jag.


Det program som berörde mig mest var det om Johan och Mia (tror tjejen hette så). Dom var så hemska mot varandra i början, men efter programmets gång fick man verkligen se äkta känslor hos dom här människorna. Och om livet någonsin skulle bringa fram mina absolut värsta egenskaper, skulle jag bli som hon. Därför tog jag åt mig lite extra av just det avsnittet.


Nu måste jag till jobbet och göra typ ingenting i en vecka till.


Ha det bäst!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 24 november 2010 06:30

Hej!   Jag har lämnat den här stackars bloggen i skymundan till förmån för en annan blogg, som jag hänvisar till tills vidare:   http://emmaostlind.pengakoll.nu/   Tack för mig! Emma ...

Av Emma - 27 september 2010 07:16

Jag har blivit fondsparare/vuxen. Ja, det måste ju vara synonymt med varandra: fondsparare och vuxen. Syrran visade mig igår, så från och med nu sätter jag in 200 kr/mån på en fond det såg ut att ha gått ganska bra för. Äntligen börjar ekonomin se lo...

Av Emma - 19 augusti 2010 06:58

Sex dagar kvar. Pengarna är växlade. Åksjuketabletterna är inköpta. Väderleksrapporten är inspanad (såg inte så solig ut). Biljetten är utskriven. Jag har kikat på säkert 4000 bilder från Thailand. Nytt pass är införskaffat. Taxin till Arlanda är bes...

Av Emma - 12 augusti 2010 06:43

Igår testade jag att klara mitt mål igen. Jag klarade 2000 meter på 10:22 utan pauser. Första gången jag gjorde detta för 2 månader sen fick jag 10:20 utan pauser. Hejja mig! Hur som helst är låren och rumpan betydligt mer muskulösa än då. Det är det...

Av Emma - 11 augusti 2010 06:52

Igår joggade jag en liten kortsväng. Den var så kort att jag fick dåligt samvete. Så jag ställde mig och gjorde utfall i vardagsrummet i stället. För något år sedan kunde jag inte göra utfall. När jag lärde mig göra dem, räckte det gott och väl med f...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se